2 روش تعمیرات موبایل آب خورده

تعمیرات موبایل آب خورده

تعمیرات موبایل آب خورده یکی از سرویس های بسیار مهم در ایزی تعمیر است که می تواند گوشی شما را از مرگ حتمی نجات دهد. این روش تعمیراتی می تواند هم به شکل خانگی با انجام یکسری اقدامات اولیه و هم به صورت تخصصی انجام گیرد که در ادامه راجع به هر دو آنها صحبت می کنیم.

به این نکته توجه کنید که احتمال سالم ماندن دستگاه وقتی که دچار آب خوردگی می شود، تا حدی به اقدامات اولیه شما وابسته است که راجع به آن نیز در این مقاله توضیحاتی ارائه می شوند.

منظور از مشکل آب خوردگی گوشی چیست؟

تعمیرات موبایل آب خورده یکی از متداول‌ ترین درخواست هایی است که بسیاری از شهروندان برای نجات گوشی خود انجام می دهند. قبل از اینکه بخواهیم راجع به روش های تعمیرات و نکات مهم آن صحبت کنیم، ابتدا بهتر است دقیقا با چنین مشکلی آشنا شوید.

منظور از آب خوردگی گوشی، ورود رطوبت و مایعات به درون تلفن های همراه است که می تواند به شیوه های مختلفی صورت گیرد؛ از جمله می توان به تماس مستقیم با رطوبت هوا، چکه کردن آب روی گوشی، قرار گرفتن در حمام، تعریق بدن، پرت شدن درون استخر یا لیوان آب و غیره اشاره کرد.

تعمیر موبایل آبخورده
نحوه تعمیر موبایل آبخورده

در این حالت اگر آب یا هر مایع دیگری به داخل گوشی نفوذ کند، قادر است به راحتی قطعات را بسوزاند و دستگاه را از کار بیاندازد.

شیوه نفوذ آب نیز در تعمیرات موبایل آب خورده بسیار مهم است. وارد شدن آب به داخل تلفن همراه از مجراهای مختلفی انجام می شود که عبارتند از:

  • دریچه های بیرونی پورت هدفون.
  • سوراخ های میکروفون یا اسپیکر.
  • صفحه نمایشی که ترک خورده باشد.
  • شکاف و فاصله در پوسته خارجی به خصوص در قسمت درب باتری و قاب بدنه.

همه اینها مهم ترین راه های نفوذ آب به داخل دستگاه هستند.

نکته: یکی از تصورات غلطی که مشتریان دارند، مسئله ضدآب بودن گوشی است که باعث دردسر در تعمیرات موبایل آب خورده می شود. امروزه تلفن های همراه قابلیت نفوذناپذیری در برابر آب را ارائه می‌کنند که می‌تواند از آب خوردگی و سوختگی ناشی از آن محافظت کند.

با این حال باید بدانید این ویژگی بسته به نوع استاندارد آن، تا حدی از این مشکل جلوگیری می کند. حتما لازم است کاربران نسبت به مقاومت دستگاه خود در برابر آب خوردگی مطابق با جدول استاندارد زیر آگاهی داشته باشند:

استاندارد بین المللی توضیحات
IP68 محافظت کامل در برابر گرد و خاک + محافظت کامل در برابر آب.
IP67 محافظت کامل در برابر گرد و خاک + محافظت در برابر غوطه وری تلفن همراه که می تواند در عمقی به ابعاد 15 سانتی متر الی 1 متر باشد.

اقدامات فوری برای تعمیرات موبایل آب خورده کدامند؟ (روش اول: خانگی)

یکی از راه‌ های بسیار مهمی که می تواند نجات و تعمیر گوشی موبایل آب خورده را راحت تر کند، اقدامات فوری هستند که می بایست بلافاصله بعد از غرق شدن دستگاه انجام گردند. در این بخش 8 مرحله را ذکر می‌کنیم که باید قبل از تعمیرات موبایل آب خورده و در زمان آب خوردگی دستگاه انجام دهید:

خارج کردن مایع:

پس از آنکه دستگاه دچار نفوذ آب شد، می بایست سریعا آن مایع را از این وسیله بیرون کنید. در این حالت توصیه می کنیم ورودی هایی که آب از طریق آنها وارد می شوند را بررسی کنید.

خاموش کردن دستگاه:

گوشی را خاموش کرده و آن را به صورت عمودی در سایه، جایی که خشک و خنک است قرار دهید.

خارج کردن قطعات:

خشاب دستگاه که شامل سیم کارت و کارت حافظه می باشد را از موبایل خارج نمایید.

باز کردن قاب و بدنه:

قاب محافظ را بردارید. در صورتی که امکان آن وجود دارد، بخش پشتی دستگاه را باز کرده و اجازه دهید تا در معرض هوا باشد.

خشک کردن:

از یک پارچه یا دستمال کاغذی به منظور خشک کردن دستگاه استفاده نمایید. توجه کنید که نباید آن را به گوشی مالش دهید؛ چراکه باعث می شود تا مایعات به قسمت دیگر هدایت گردد.

همچنین شما می توانید در صورتی که دستگاه کامل درون آب رفته است، از یک جاروبرقی برای خارج کردن آب از مجراهای آن استفاده کنید.

تعمیرات تخصصی  گوشی آب خورده.
آشنایی با نکات مهم در تعمیرات گوشی آب خورده.

استفاده از سیلیکا ژل:

یکسری از افراد برای خارج کردن آب و خشک کردن کامل دستگاه که در فرآیند اولیه تعمیرات موبایل آب خورده مهم هستند، پیشنهاد می کنند تا موبایل را در کیسه برنج بیاندازید.

ما این روش را توصیه نمی کنیم و پیشنهاد بهتری داریم. برای این کار بهتر است از بسته های سیلیکا ژل (یک نوع رطوبت گیر) استفاده کنید؛ چراکه کاربردی و موثر بودن آن اثبات شده است.

بعد از تماس iphone با آب چه کنیم؟

تعمیرات موبایل آب خورده به چه روش هایی انجام می شوند؟

(روش دوم: تخصصی)

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید تعمیرات موبایل آب خورده به چه اشکالی انجام می شوند؟ در این خصوص می توان به چند روش زیر اشاره نمود که عبارتند از:

جداسازی و خشک کردن عمیق:

در این روش برای جداسازی قطعات و خشک کردن آن اقدام می شود. این متد شامل 3 مرحله اصلی است که در قدم اول، تعمیرکار گوشی آسیب دیده را از آب گرفته، خاموش کرده و بدنه گوشی را در می آورد.

سپس با یک پارچه نرم، رطوبت آن را می گیرد. حال اقدام به جداسازی قطعات می کند و حتی ممکن است مادربرد آن را نیز بیرون بکشد. در مرحله آخر، تکنسین تلاش می کند به صورت عمیق قطعات را خشک کند.

در این حالت قطعات در ظرفی که پر از سیلیکا ژل یا برنج است، قرار داده شده و رطوبت آن گرفته می شود. در برخی موارد نیز از یک دستگاه خشک کن تخصصی یا یک پاک کننده اولتراسونیک به منظور رفع آثار خوردگی و رطوبت استفاده می شود.

پاکسازی کامل قطعات:

در این متد، 2 مرحله اصلی برای تعمیر گوشی آب خورده انجام می گردد. در قدم اول به منظور رفع خوردگی قطعات فلزی و کانکتورهای داخل گوشی، تعمیرکاران از ایزوپروپیل الکل که ترجیحا 99 درصد باشد، استفاده می کنند.سپس با کمک یک برس نرم آن را اعمال کرده و هرگونه نشانه خوردگی را از بین می برند.

در مرحله دوم از این روش تعمیرات موبایل آب خورده، یک قدم تخصصی تر برای انجام این متد برداشته می شود و آن استفاده از پاک کننده اولتراسونیک است که با استفاده از حباب های ریزی که در محلول تمیز کننده وجود دارند، به صورت موثری آلودگی های اجزای گوشی را از بین می برد.

جایگزینی قطعه:

همانطور که می دانید، آب یک رسانا برق است و باعث اتصال کوتاه می شود. اتصال کوتاه، جریان را به قطعات دیگر منتقل می کند که باعث می شود تا احتمال سوختن آنها وجود داشته باشد.

در نتیجه قطعه از کار می افتد. این رویداد باعث پرهزینه و سخت تر شدن فرآیند تعمیرات موبایل آب خورده می شود. در این حالت اگر چنین اتفاقی برای دستگاه شما رخ دهد، لازم است تعمیرکار ابتدا قطعات خراب شده را تشخیص دهد. این کار معمولا با یک مولتی متر، منبع تغذیه و میکروسکوپ قابل انجام است.

سپس برای تعویض قطعات اقدام می شود که برای انجام این کار باید یک دستگاه هویه برای دمونتاژ قطعه قبلی و مونتاژ قطعه جدید استفاده شود. در نهایت تست عملکرد دستگاه انجام می گیرد.

نکات مهم در تعمیر گوشی آب خورده که باید بدانید

در کنار راه حل هایی که برای حل مشکل گوشی آب خورده بیان کردیم، لازم است یکسری نکات مهم نیز در این قسمت درنظر گرفته شوند که عبارتند از:

حتما نسبت به خاموش کردن تلفن همراه خود در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنید؛ این کار از آنجایی مهم است که تلفن همراه شما دچار اتصالی نشده و قطعات داخل آن نسوزد.

در صورتی که گوشی شما باتری دارد، حتما آن را در ابتدا خارج کرده و در صورتی که باتری ندارد، گوشی را خاموش بگذارید. در روند انجام این نکته، به هیچ دکمه دیگری دست نزنید تا مشکل دیگری ایجاد نشود.

از تکان دادن گوشی و یا ضربه زدن به آن اکیدا خودداری کنید؛ چراکه روند تعمیرات موبایل آب خورده را سخت تر کرده و مایعات را در سراسر برد داخلی گوشی پخش می کند. همچنین هستند افرادی که اقدام به فوت کردن داخل گوشی می کنند که این کار نیز اشتباه است.

تعمیرات موبایل آب خورده.
روش تعمیر موبایل آب خورده.

اینکه از دستگاه هایی همچون سشوار یا مایکروویو برای خشک کردن استفاده می کنید، یک کار اشتباه است؛ چراکه این دستگاه ها حرارت بالایی را به گوشی منتقل می کنند و این کار باعث می شود تا قطعات داخلی گوشی صدمه ببینند.

در صورتی که سیلیکا ژل در خانه خود ندارید می توانید گوشی را درون کیسه برنج بیندازید. این دستگاه باید در مدت 1-2 روز درون کیسه برنج باقی بماند تا بتواند نم و آب موجود در دستگاه شما را جذب کند.

علت شارژ نشدن گوشی بعد از تعمیرات موبایل آب خورده و یا خشک کردن تلفن، خراب شدن باتری یا کانکتور آن است که عیب یابی این بخش می بایست توسط متخصص مربوطه انجام شود.

هزینه تعمیرات گوشی آب خورده و فاکتورهای موثر بر آن

از جمله مهم ترین موضوعاتی که بسیاری از کاربران در خصوص تعمیرات موبایل آب خورده از ما می پرسند، باید به هزینه لازم برای این خدمات اشاره کرد. در ابتدا باید بدانید که مهم ترین فاکتور برای تعیین نرخ این سرویس، کاملا وابسته به روش تعمیراتی است که برای رفع مشکل شما ارائه می شود.

بدین معنا که اگر گوشی شما نیاز به تعویض قطعه یا برد داشته باشد، هزینه آن بسیار بالاتر بوده؛ چراکه قطعات باید از کارخانجات تهیه شوند. همچنین شما می توانید با یافتن گوشی های اوراقی از قطعات آنها با هزینه کمتر برای تعمیرات گوشی خود استفاده کنید.

از دیگر فاکتورهای تاثیر گذار بر قیمت تعمیرات موبایل آب خورده می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

  • محل تعمیرات: فاکتور دیگری که می تواند هزینه تعمیرات موبایل آب خورده را بیشتر کند، محلی است که از آنجا این خدمات را دریافت می کنید.
  • مدل دستگاه: هرچقدر دستگاه شما گران تر باشد، نیاز به دقت بیشتری دارد. همچنین قیمت قطعات برای جایگزینی آن نیز بالاتر خواهد بود.
  • شدت خرابی: بدیهی است که شدت خرابی دستگاه خود یک عامل مهم است که می تواند فرآیند و هزینه تعمیرات موبایل آب خورده را بیشتر نماید.

بهترین گوشی های ضد آب سال 2022

 

پرسش های متداول

برخی از پرسش های متداول کاربران در خصوص تعمیرات موبایل آب خورده به شرح زیر می باشند:

  • بهترین روش ها برای پیشگیری از آب خوردگی گوشی کدامند؟

از جمله این روش ها می توان گفت: استفاده از جعبه یا کیف محافظ ضدآب، عدم استفاده از دستگاه در محیط هایی با رطوبت بالا، خرید گوشی با استانداردهای ضدآب و رطوبت بالا.

  • آسیب هایی که ناشی از آب خوردگی دستگاه تلفن همراه خواهند بود، شامل چه مواردی می شوند؟

برخی از آسیب هایی که می توانند ناشی از آب خوردگی گوشی باشند عبارتند از: خراب شدن باتری، خراب شدن کانکتورها، سوختن قطعات، عملکرد نادرست آنتن، اسپیکر و سایر قطعات داخلی، خراب شدن صفحه نمایش و غیره.

بخش عمده ای از این آسیب ها با تعمیرات موبایل آب خورده قابل حل است ولی موارد دیگر نیاز به جایگزینی برد خواهد داشت.

جمع بندی

تعمیرات موبایل آب خورده یک امر کاملا تخصصی است که برای انجام آن علاوه بر آنکه نیاز به دستگاه های پیشرفته تر دارید، لازم است دانش و تجربه فنی داشته باشید.

این مورد به ویژه در هنگام عیب یابی قطعاتی که دچار سوختگی شدند، مهم است. شما می توانید با اطمینان خاطر، تعمیرات موبایل خود را به ایزی تعمیر بسپارید که با دریافت هزینه ای کاملا منصفانه، از متخصصین خبره برای رفع مشکلات گوشی های شما استفاده می کند.

جهت مشاوره آموزشی میتوانید با شماره تماس 02188920481  تماس حاصل نمایید.

 

امتیازدهی کاربران سامانه ایزی تعمیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *